لیست اختراعات عاطفه شيرواني


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1395/06/01
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه مهندسي كشاورزي- گرايش علوم و صنايع غذايي و مرتبط با طراحي فرمولاسيون مواد خوراكي مي¬باشد. چوب¬هاي غير خوراكي از جنس¬ چوب و پلاستيك براي نگهداشتن مواد خوراكي از جمله انواع بستني¬هاي شيري و يخي (با نام¬ رايج آلاسكا بر پايه آب و شكر) با طعم¬هاي مختلف مورد استفاده قرار مي¬گيرند. بيشترين ميزان مصرف انواع اين چوب¬ها در صنعت بستني¬سازي¬ است كه تقريباً تمام آن از ساير كشورها به ايران وارد مي¬¬شود زيرا توليد اين چوب¬ها به سرمايه¬گذاري كلاني نياز دارد كه از عهده اكثر كارخانجات داخلي بر نمي¬آيد. به منظور كاهش خروج ارز از كشور، كاهش آلودگيهاي زيست محيطي، افزايش جذابيت مواد خوراكي قرار گرفته بر روي چوب¬ها، چوب¬هايي با فرمولاسيون¬ خوراكي طراحي نموده¬ايم. فرمولاسيون اين محصول زير نظر مهندسين صنايع غذايي كاملاً تخصصي مي¬باشد. فرمولاسيون چوب خوراكي تهيه شده به نحوي است كه اين محصول از استحكام كافي برخوردار است و از نظر قابليت جويدن هيچگونه مشكلي نداشته و براحتي قابل مصرف است. اين محصول از قابليت ماندگاري خوبي برخوردار مي¬باشد. اين محصول مي¬تواند توسط كارخانجات داخلي در اشكال، سايزها و ضخامت¬هاي متفاوت توليد شده و از خروج ارز از كشور بدين ترتيب جلوگيري كند. مواد اوليه پايه تشكيل¬دهنده فرمولاسيون چوب قابل خوردن شامل مواد پركننده (آرد گندم، شكر و...)، نرم كننده (آب، روغن و ...)، مواد چسبنده (انواع هيدروكلوئيدها)، انواع امولسيفايرها، بهبوددهنده¬ها و حجم¬دهنده¬ها مي¬باشد. به منظور تهيه انواع چوب¬هاي خوراكي با طعم¬ها و تركيبهاي¬هاي مختلف مي¬توان انواع مواد افزودني (ادتيوهاي خوراكي) مانند كاكائو، وانيل و .. را به فرمولاسيون اضافه كرد تا انواع چوب¬هاي خوراكي را به صورت¬هاي ساده، شكلاتي، آبنباتي و ... تهيه نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/21
تاریخ ثبت: 1390/05/04
خلاصه اختراع:

هدف از اين طرح توليد يك نوشيدني سالم و فراسودمند بر پايه عصاره آلوئه ورا و دانه ريحان بود به صورتيكه اين محصول در درجه اول با ذائقه مردم ايران از لحاظ طعم و مزه تطابق داشته و همچنين ظاهر اين نوشيدني نيز از لحاظ ته نشين نشدن دانه هاي ريحان قابل توجه باشد. فرمولاسيون اين نوشيدني به نحوي است كه اولا تلخي عصاره آلوئه ورا در آن از بين رفته و ثانيا دانه هاي ريحان به طور معلق در نوشيدني وجود دارند كه اين مورد ظاهري كاملا متفاوت و جذاب را براي محصول ايجاد كرده است. هم چنين در اين نوشيدني از شكر به ميزان كم استفاده شده است و هيچ گونه نگهدارنده اي در آن بكار گرفته نشده است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/05/21
تاریخ ثبت: 1392/11/23
خلاصه اختراع:

اين اختراع در زمينه مهندسي كشاورزي- گرايش صنايع غذايي و مرتبط با صنعت نوشيدنيها ميباشد. با توجه به مصرف بالاي نوشيدنيها خاصه انواع چاي و دم نوشهاي گياهي در كشور ما، تهيه نوعي چاي كه علاوه بر اثرات مورد انتظار بر بهبود سلامتي مصرف كننده هم مؤثر باشد مد نظر قرار گرفت. در اين اختراع تهيه چاي حاوي ميوه، برگ و ريشه كارلا به عنوان محصولي جديد با خواصي سودمند مورد پژوهش قرارگرفت. اين گياه گوشتي و زردرنگ به دليل خصوصيات منحصر بفرد آن كه شاخص ترين آن اثرات ضد ديابتيك است مورد نظر قرار گرفت. به منظور كاهش تلخي و افزايش قابليت پذيرش چاي حاوي ذرات خشك كرده اين گياه از شيرين كننده هاي غيرمغذي كم كالري مانند استويا كه استفاده از آن براي افراد ديابتيك منعي ندارد و يا شيرين كننده مغذي مانند شكر در فرمولاسيون بهره برده شد. اين گياه در استان سيستان و بلوچستان توليد ميگردد. به منظور بهره برداري مناسب از اين گياه با تهيه فرمولي مناسب از ميوه، برگ و ريشه خشك كرده گياه كارلا همراه با درصدي از انواع چاي و سپس بسته بندي آن به صورت عمده يا تك نفره محصولي جديدوسودمند آماده گرديد كه سهولت مصرف و ارتقا سلامتي افراد جامعه را در پي دارد. امكان تهيه اين محصول با توجه به كشت اين گياه در داخل كشور و وجود تجهيزات و امكانات لازم براي فراوري آن فراهم بوده و قابليت صادرات اين محصول جديد هم وجود دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1401/03/21
تاریخ ثبت: 1402/08/02
خلاصه اختراع:

واكس¬ها به عنوان يكي از تركيبات ليپيدي و جانبي موجود در طبيعت داراي مزاياي زيادي از جمله فراواني و در دسترس بودن، قيمت كم، قابليت هضم‌پذيري زيستي، سازگاري زيستي و عدم سميت مي‎باشد، از اينرو كاربردهاي گوناگوني در صنايع مختلف از جمله صنايع‌غذايي دارد و مي‌توان از آن به عنوان پايداركننده امولسيون¬ها، ارگانوژلاتور و جايگزين براي اجزاي غذايي گرانقيمت استفاده نمود. اين ماده در حالت طبيعي بسيار آب گريز بوده و خواص عملكردي و امولسيفايري نسبتا ضعيفي دارد. از اينرو در چند سال اخير روش‌هاي اصلاح گوناگوني براي بهبود اين خصوصيات مورد استفاده قرار گرفته‌اند. در اين اختراع، واكس¬هاي خوراكي با استفاده از امولسيفاير تويين 80 در محيط واكنش آبي اصلاح شده است. اين نوع از اصلاح سبب افزايش خاصيت آبدوستي واكس خواهد شد و بنابراين به آن خاصيت آمفيفيليك مي‌دهد. اين واكس اصلاح‌شده مي‌تواند به عنوان امولسيفاير براي توليد امولسيون‎هاي روغن در آب مورد استفاده قرار گيرد.

موارد یافت شده: 4